Min kundvagn 0
Baklofen

Baklofen

Vad är Baklofen?

Baklofen är ett läkemedel som används för att behandla muskelspasmer som uppstår till följd av vissa tillstånd såsom multipel skleros och ryggmärgsskada/sjukdom. Det verkar genom att främja muskelavslappning. Dess verkan på neuromuskulär impulsöverföring resulterar i en dämpande effekt samt en betydande antidepressiv påverkan.

Ursprungligen utvecklades detta preparat under 1960-talet med målsättningen att behandla epilepsi. I början kändes Baklofen tabletter igen under varunamnet Lioresal®. Nu för tiden är det möjligt att förvärva detta generiska läkemedel, Baklofen, till ett förmånligt pris i Sverige.

Den aktiva substansen i Baklofen härstammar från GABA (gamma-aminobutyric acid) och tillhör gruppen muskelavslappnande medel och antispasmodika.

Vi erbjuder möjligheten att köpa Baklofen utan behov av recept. Vårt Nytt Apotek tillhandahåller Baclofen tabletter i doseringarna 10 mg och 25 mg till ett förmånligt pris.

Aktiv ingrediens: Baklofen

 • Leverans 4-9 dagar
 • Betalningsmetoder
Fri frakt för beställningar över 2312.24kr

Generisk Baklofen

Beskrivningar

Hur påverkar Baklofen tabletter?

Läkemedlet Baklofen, i doser av antingen 10 mg eller 25 mg, har en hämmande effekt på både monosynaptiska och polysynaptiska reflexer i ryggmärgen samt en avslappnande påverkan på nervceller och muskler. Detta resulterar i en betydande minskning av muskeltonus.

Den maximala effekten av detta läkemedel uppnås vanligtvis inom 2-3 timmar efter intag. Läkemedlet utsöndras från kroppen via njurarna.

Innan du överväger att köpa Baklofen är det viktigt att söka medicinsk rådgivning för att minimera risken för eventuella biverkningar.

Varför välja Baklofen receptfritt? Vilka områden kan Baklofen användas inom?

Baklofen tabletter föreskrivs för behandling av följande tillstånd:

 • Multipel skleros
 • Cerebral pares (polio)
 • Cerebrovaskulära sjukdomar
 • Ryggmärgsskador
 • Muskelspasmer
 • Sjukdomar i det centrala nervsystemet
 • Stroke
 • Skallskador
 • Kraniocerebralt trauma
 • Alkoholberoende
 • Depression och ångest

Hos oss kan du enkelt köpa Baklofen receptfritt. Priset på Baclofen varierar beroende på mängd och dosering. För det mest förmånliga priset kan du köpa Baklofen i Sverige med 10 mg dosering och 30 tabletter. Den pålitliga postorderapoteket Nytt Apotek erbjuder endast läkemedel som har bevisats vara säkra och effektiva genom kliniska studier.

Hur ska Baklofen tabletter tas?

Receptfria Baclofen tabletter intas via munnen i samband med en måltid. För både vuxna och barn är startdosen av läkemedlet 15 mg per dag (5 mg tre gånger om dagen). Denna dos motsvarar en halv tablett Baclofen 10 mg. Var tredje dag bör dosen ökas med 5 mg. Denna ökning genomförs stegvis för att förhindra överdosering. Den vanliga maximala dosen av Baklofen för vuxna ligger mellan 30 och 75 mg per dag.

Om en högre dos behövs, kan en dos på 25 mg Baklofen väljas.

För barn i åldrarna 1 till 2 år bör inte mer än 20 mg per dag ordineras. Barn i åldrarna 2 till 6 år bör ta en daglig dos av Baklofen på 20 till 30 mg. I åldrarna 6 till 10 år är den rekommenderade dosen mellan 30 och 60 mg. Barn som är 10 år eller äldre bör få 1,5-2 mg per kg kroppsvikt.

Möjliga biverkningar av Baklofen

Eftersom Baklofen i doserna 10 mg eller 25 mg har en potent effekt kan oönskade biverkningar uppstå om doseringsanvisningarna inte följs. De möjliga biverkningarna av Baklofen är varierande och kan inkludera:

 1. Påverkan på sinnesorganen och nervsystemet: Huvudvärk, trötthet eller tvärtom sömnlöshet, yrsel, svaghet, förvirring, depression, mardrömmar, hallucinationer, eufori, ökad mental aktivitet, balansproblem och koordinationsstörningar.
 2. Påverkan på det kardiovaskulära systemet: Högt blodtryck, hjärtklappning (takykardi), bröstsmärta och till och med hjärtkollaps.
 3. Effekter på mag-tarmkanalen: Minskad aptit, förändrad smakupplevelse, illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning, magont och magbesvär.
 4. Påverkan på urinvägarna: Överdosering kan leda till urininkontinens, problem med urinering, avföring, ejakulationsstörningar och impotens.
 5. Andningsrelaterade effekter: Svårigheter att andas (dyspné).
 6. Andra möjliga biverkningar: Muskelsmärta, hudutslag, klåda, svullnad, viktökning och ökad svettning.

Om du upplever bröstsmärta, hudutslag, känslor av depression, kräkningar, eller andningssvårigheter är det viktigt att omedelbart kontakta en läkare eller ringa efter ambulans. Det är avgörande att följa behandlingsanvisningarna noggrant för att minimera risken för dessa potentiella biverkningar.

Vad bör man göra vid överdosering av Baklofen?

Symtom på överdosering inkluderar kräkningar, muskelhypotoni, andningsdepression, kramper och koma.

Vid överdosering bör följande akutåtgärder vidtas:

 • Omedelbar magsköljning
 • Användning av aktivt kol eller andra sorbenter
 • Vid andningssvårigheter, utföra konstgjord andning
 • Säkerställa att kardiovaskulära funktioner upprätthålls

När är Baklofen tabletter kontraindicerade?

Användning av Baklofen receptfritt är inte tillåtet vid överkänslighet mot den aktiva substansen i läkemedlet samt vid förekomst av magsår och/eller duodenalsår.

Kontraindikationer inkluderar även graviditet och perioden av placering.

Vid lever- och njursjukdomar bör användningen av Baklofen tabletter ske under specialistövervakning.

Vid följande sjukdomar och hälsotillstånd bör baclofentabletter tas med försiktighet:

 • Nedsatt njur- och leverfunktion;
 • Cerebral apoplexi;
 • Andningsstörningar;
 • Ökad sfinktertonus i urinblåsan;
 • Schizofreni;
 • Krampanfall;
 • Förvirring;
 • Allvarlig psykisk sjukdom;
 • Parkinsons sjukdom;
 • Akut berusning av sömntabletter och alkohol.

Efter behandlingsperioden bör dosen successivt minskas. En abrupt minskning av baklofendosen kan resultera i kramper, hallucinationer, mentala störningar, rastlöshet, ångest och ökad muskeltonus.

Vid intag av baklofen receptfritt kan koncentrationssvårigheter uppstå, varför det inte rekommenderas att köra bil under behandlingen. Det är lämpligt att ta ledigt eller genomgå behandlingen på sjukhus.

Vilka är interaktionerna för Baklofen receptfritt?

Vid samtidig användning förstärker blodtryckssänkande läkemedel dess effekt. Effekten av andra muskelavslappnande medel ökar också. Baclofen interagerar även med opioida sömntabletter, psykotropa läkemedel samt tricykliska och tetracykliska antidepressiva medel.

Vid samtidig intag av baclofen tabletter och läkemedel för behandling av Parkinsons sjukdom, såsom Carbidopa och Levodopa, ökar risken för vanföreställningar.

Det är strängt förbjudet att konsumera alkohol under behandling med Baklofen receptfritt. Dessutom bör det noteras att baclofen påverkar leverenzymnivåerna i blodet, vilket kan påverka testresultat.

Måttliga interaktioner har observerats mellan alprazolam och receptfritt baclofen. Samtidig användning ökar risken för biverkningar som yrsel, svimning, koncentrationssvårigheter eller förvirring. Särskilt äldre patienter har rapporterat försämrat tänkande, problem med motorik och omdöme. Alkoholkonsumtion förvärrar dessa oönskade interaktioner. Det rekommenderas att inte använda Baklofen utan recept eller köpa och använda alprazolam att rådfråga din läkare.

Användning av Baklofen tillsammans med diazepam ökar risken för biverkningar som yrsel, illamående, förvirring och koncentrationssvårigheter. Speciellt hos äldre patienter kan denna kombination orsaka problem med tänkande och koordination. Undvik därför aktiviteter som kräver hög uppmärksamhet.

Baklofen vid behandling av alkoholberoende

Den första effektstudien av Baklofen i samband med alkoholberoende genomfördes under 1990-talet. Det dröjde cirka tio år innan baklofen började användas i bredare omfattning för att behandla alkoholberoende. I dagens Sverige används Baklofen i huvudsak off-label som en åtgärd mot alkoholberoende.

En studie utförd i Frankrike år 2017 bekräftade effektiviteten hos baklofen vid hantering av alkoholberoende. Studien inkluderade 320 deltagare i åldersspannet 18–65 år som regelbundet konsumerade stora mängder alkohol. Resultaten visade att 57 % av testpersonerna antingen övervann sitt alkoholberoende eller minskade sin alkoholkonsumtion. När det gäller behandling av alkoholmissbruk anses naltrexontabletter vara mer lämpade.

Emellertid varierar de senaste studieresultaten som publicerats i tidskriften "Addiction" betydligt. Forskare från University of Liverpool drog slutsatsen att läkemedlet Baclofen 10 mg inte bidrar till att övervinna alkoholberoende.

Då Baklofen för närvarande inte har genomgått tillräckligt omfattande studier är ingenting säkert när det gäller dess potentiella effekt som antingen en besvikelse eller ett mirakelmedel mot alkoholberoende.

Baklofen för behandling av ångest och depression

Enligt vittnesmål har Baklofen tabletter visat sig ha en snabb och bestående effekt vid lindring av depression och ångest. Vi rekommenderar att du överväger att köpa Baklofen här hos oss utan recept, efter att först ha rådfrågat en läkare.

Vad behöver jag veta om förvaring och hantering av detta läkemedel?

Förvara läkemedlet i dess originalförpackning, utom räckhåll för barn. Förvaras vid rumstemperatur och skyddas från överdriven värme och fukt.

På ditt onlineapotek, Nytt Apotek, har du möjlighet att köpa Baklofen till förmånligt pris utan recept i Sverige. Enkelt och prisvärt.

Generisk Baclofen Kundrecensioner

 • AG
  Alen G.
  Bekräftad recension

  För 20 år sedan fick jag en allvarlig ryggmärgsskada. På grund av svår spasticitet och muskelstelhet fick jag Baklofen-tabletter utskrivna. Det var en mirakelkur för mig. Läkaren ordinerade 5 mg 3 gånger om dagen, men jag tar 5 mg bara 2 gånger om dagen. Den enda nackdelen är att jag inte kan dricka alkohol. Men när jag dricker alkohol vaknar jag på morgonen med fruktansvärd muskelstelhet.

Cookiepolicy

Vi använder egna och tredje parts cookies för att förbättra vårt onlinearbete och erbjuda dig intressant innehåll. Fortsätter du att se, accepterar du vår cookie-policy. Kontakta våra experter för mer information.